Csak egyszer élünk – felelősek vagyunk saját életünkért!

a vércsoport hatalma – egészséges életmód vércsoport típus alapján – diéta, fogyókúra, egészséges táplálkozás – vércsoport szerinti étrend

A vércsoport hatalma

Mi okozza azt, hogy egyes emberek sohasem betegek, míg mások folyton áldozatul esnek a különböző vírusoknak?

Vércsoportunk típusa alapjaiban meghatározza az egész életünket. Bizonyított, hogy egyes vércsoportú emberek hajlamosak bizonyos betegségekre. Kihasználva vércsoportunk jellegzetességit azonban hatékonyabban végezhetjük munkánkat, egészségesebben, energikusabban élhetünk. A vércsoport típusának megfelelő életmód nagyobb biztonságot jelenthet Önnek, mint gondolná.

A vércsoporttal kapcsolatos információk sem mindenhatóak, nem jelentenek gyógyírt mindenre, de sokat segíthetnek a kockázatok csökkentésében. Jövőbeli egészsége érdekében a vércsoportjának legmegfelelőbb életmódot szükséges választania.

Milyen hatalma van vércsoportnak, és a vércsoportra épülő, személyre szabott életmódnak?

• Elősegítheti a gyakori vírusfertőzések elkerülését

• Segítségével Ön elérheti és megtarthatja ideális testsúlyát

• Megszabadítja szervezetét a zsíroktól, méreganyagoktól

• Segítheti a különböző gyógykezelések hatását

• Gyorsíthatja a műtétek, betegségek utáni regenerálódást

• Megvédheti szervei egészségét

• Csökkentheti a súlyos betegségek (rák, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, májbetegség) kialakulásának kockázatát

• Elérheti, hogy szervezete energikus legyen, csúcsformába kerüljön

• Jobban megismerheti önmagát, saját személyiségét

• Lassíthatja az öregedés folyamatát

• Segít jobban kezelni a stresszhelyzeteket, és kivédeni a stressz okozta problémákat

• A túlélés fegyvereként alkalmazható bizonyos betegségekkel szemben (öregedéssel együtt járó betegségek, allergiák, asztma és szénanátha, autoimmun betegségek, a vér betegségei, szív- és érrendszeri betegségek, gyermekbetegségek, cukorbetegség, emésztőrendszeri betegségek, májbetegségek, bőrbetegségek, meddőség, rák)

A vércsoport ismerete életmentő lehet!>>

Áldozzon 2 percet önmagára, és határozza meg vércsoportját az otthoni vércsoport teszttel!>>

Egészséges életmód, melynek alapja a vércsoport típusa

Bizonyítottan szoros kapcsolat áll fenn a vércsoport és az egészség között. Vércsoportjának megfelelő életmóddal sokat tehet egészsége megőrzéséért, még akkor is, ha hajlamos bizonyos megbetegedésekre. A betegségek nem öröklődnek, csak a hajlam. A vércsoport szerinti életmód lehet az alapköve egészsége megőrzésének, ugyanis kapcsolatban áll egymással az általunk elfogyasztott étel, ital és a testi, lelki állapotunk.

A vércsoport szerinti életmód az alábbi részekre terjed ki:

• Megfelelő étrend kialakítása és követése

• Ideális testsúly elérése és megtartása

• Táplálékkiegészítők alkalmazása

• Stresszre adott válaszreakciók és kezelésük

• Optimális mozgásformák

• Emberi tulajdonságok mélyebb megismerése

Ha Ön is követi a vércsoportjának megfelelő életmód tervet, akkor

• elkerülheti a gyakori vírusfertőzéseket,

• lefogyhat és megtarthatja ideális testsúlyát,

• megszabadíthatja szervezetét a méreganyagoktól és zsíroktól,

• nagyobb eséllyel védheti ki az olyan súlyos betegségeket, mint a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, vagy a májbetegség,

• lassíthatja a sejtpusztulás folyamát, így lelassíthatja az öregedési folyamatokat.

Diéta, fogyókúra, egészséges táplálkozás

Diéta

A diéta az étrendünket érintő tudatos, teljes körű szemléleti átalakulás. Az átfogó, sokrétű változás hangsúlyos területei az alábbiak:

• Egészség helyreállítása

• Természetes íz megőrzése

• Új ízek megismerése

Diéta = átgondolt, céltudatos, szabályozott étrend.

Sok olyan betegség van, amelyhez nélkülözhetetlen a diétás étrend betartása, de nagyon fontos szerepet tölt be a megelőzésben is.

Sajnálatos tény, hogy napjainkban az egészségtelen táplálkozás káros következményei több halálesetet okoznak, mint a különféle fertőző betegségek. Magyarországon a halálozási okok élén a táplálkozás, és az életmód áll, elsősorban a szív- és érrendszeri, másodsorban pedig a különféle daganatos megbetegedések vonatkozásában.

Modern korunk egyik legnagyobb egészségügyi, és egyben társadalmi problémája az elhízás, mely az egészségtelen táplálkozás, és a mozgásszegény életmód következménye. Emberi gyengeségünk, hogy nem tudunk ellenállni az ételek kísértésének, és csak akkor kezdünk el odafigyelni a táplálkozásra, ha már kialakult valamilyen betegség. Ilyenkor fordulunk a különböző diétás étrendekhez, és próbáljuk megteremteni a tudatos táplálkozás feltételeinek alapjait.

Diéta és fogyókúra

Sokszor tévesen, egymás szinonimájaként használjuk a diéta és fogyókúra kifejezéseket, pedig hatalmas különbség van köztük. A fogyókúra rövidtávú, drasztikus, és célja a fogyás, míg a diéta hosszabb időt igényel, és elsősorban a betegségek megelőzését, bizonyos betegségek enyhítését, gyógyítását szolgálja, amely általában együtt jár a súlyvesztéssel, és az ideális testsúly elérésével. A diéták többsége egészséges, és sok esetben életmóddá válik.

Egészséges táplálkozás

Szervezetünknek táplálékra van szüksége a folyamatosan pusztuló sejtek pótlásához, és az energiaszükséglet biztosításához. Energia szükséges minden szervi funkcióhoz, többek között a légzéshez, mozgáshoz, gondolkodáshoz. A táplálkozás tekintetében alapvetően két dologra kell hangsúlyt fektetni: mit és mennyit együnk. Testünk ugyanis a feleslegesen bevitt táplálékot zsírrá alakítja és tárolja.

Az egészséges táplálkozás alapja a különféle táplálékok megfelelő arányú és mennyiségű, változatos fogyasztása. Az egészséges étrend megfelelő mennyiségben tartalmazza a szervezetünk számára fontos tápanyagokat (fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket).

Vércsoport szerinti étrend

„Gyógyszered legyen az ételed, és az ételeid legyenek a gyógyszereid” (Hippokratész)

A Földön nincs két egyforma ember, mindenki egyszeri és megismételhetetlen. Az emberek eltérő szervezete, eltérő vércsoportja különböző táplálkozási igényeket támaszt, ezért az egészség fenntartásának és a betegségek hatékony megelőzésének és gyógyításának eszköze a vércsoportnak megfelelő táplálkozás.

Hogyan lehet valamelyik étel az egyik embernek jótékony hatású, míg a másiknak méreg?

Hogyan lehet megelőzni a betegségeket a vércsoportnak megfelelő étrenddel?

Hogyan lehet jótékony hatást elérni a vércsoport szerinti életmóddal?

A kérdésekre a vércsoport diéta ad választ.

A vércsoport szerinti személyre szabott életmód>>