100%-OS MEGBÍZHATÓSÁG

A téves vércsoport meghatározás akár végzetes is lehet

megbízható vércsoport teszt – vércsoport meghatározás otthon, tévedés nélkül – vércsoport teszt eredményének leolvasása – hogyan érhető el a 100%-os megbízhatóság

Megbízható vércsoport teszt

A vércsoport alaptípusa már a fogantatáskor eldől, és változatlan marad egész életünk során. A vér egyes jellemzőinek különbségei miatt, az eltérő vércsoportú emberek másként reagálnak az egyes táplálékokra, illetve az idegen anyagok (baktériumok) behatolására. Ez a magyarázata annak, hogy másként reagálunk a különböző betegségekre, étrendekre, mozgásformákra, a stresszre. Ennek megfelelően bizonyos dolgok egyes emberek számára jótékony hatásúak, másoknak viszont károsak. Mindenkinek saját érdeke, hogy olyan életmódot folytasson, ami a számára legmegfelelőbb, melynek első lépése vércsoport típusának pontos meghatározása egy megbízható vércsoport teszt segítségével.

Miért fontos vércsoport típusának meghatározása?>>

Miért fontos a vércsoport meghatározás 100%-os megbízhatósága?

Ön a vércsoportjának ismeretében személyre szabottan alakíthatja át életmódját, mellyel elkerülheti az elhízást, a megbetegedéseket, legyőzheti a stressz káros hatásait, de a vércsoport téves meghatározása számos problémát idézhet elő, melyek akár negatívan is befolyásolhatják az életét. A különböző vércsoportú emberek számára eltérő út vezet ugyanis az egészséghez.

Egészségügyi ellátás során különösen fontos a beteg vércsoportjának 100%-os pontosságú meghatározása, mert vérátömlesztés esetén a nem megfelelő vér használata tragédiához vezethet.

Vércsoport meghatározás otthon, tévedés nélkül

A vércsoport teszt segítségével 2 perc alatt, otthona kényelmében, tévedések nélkül tudhatja meg vércsoport típusát.

A vércsoport teszttel egy praktikus vércsoport meghatározó eszközhöz juthat hozzá.
Mit nyújt Önnek a vércsoport teszt?>>

A vércsoport teszt készlet tesztkártyáján négy kör alakú mező található, melyből az első három antitesteket (anti-A, anti-B, anti-D), a negyedik pedig kontroll reagenst tartalmaz. A vércsoport meghatározás során minden mezőbe csöppentünk egy-egy csepp vizet, és ezt elkeverjük egy-egy csepp vérrel. Az adott antigént hordozó vörösvérsejtekkel az antigének szemcsés reakcióképet (agglutinátum) alakítanak ki. Az agglutinátumok akár mezőről mezőre különbözhetnek, jelenlétük, illetve hiányuk alapján lehet beazonosítani a vércsoportot.

Hogyan olvassuk le a vércsoport teszt eredményét?

Az A csoportú vér az anti-A mezőben agglutinálódik, a B csoportú vér az anti-B mezőben, az AB csoportú vér mind az anti-A, mind az anti-B mezőben, míg a 0 csoportú vér sem az anti-A, sem  az anti-B mezőben nem fog agglutinálódni. Az Rh-pozitív vér az anti-D mezőben agglutinálódik.

A reakciókép szabad szemmel jól látható, így szakértelem nélkül bárki egyértelműen, 100%-os biztonsággal meg tudja határozni a vizsgált vércsoport típusát.   

Lehetséges reakciókép kombinációk, és a hozzájuk tartozó vércsoportok

Kép

Leírás a vércsoport meghatározásához

Vércsoport típus

  A vércsoport teszt egyetlen kör alakú mezőjében, az anti-D antitestet tartalmazó harmadikban látható szemcsés reakciókép.

0 pozitív

vércsoport

  A vércsoport teszt egyik kör alakú mezőjében sem látható szemcsés reakciókép.

0 negatív

vércsoport

  A vércsoport teszt két kör alakú mezőjében, az anti-A (első), és az anti-D (harmadik) antitestet tartalmazóban látható szemcsés reakciókép.

A pozitív

vércsoport

  A vércsoport teszt egyetlen kör alakú mezőjében, az anti-A antitestet tartalmazó elsőben látható szemcsés reakciókép.

A negatív vércsoport

  A vércsoport teszt két kör alakú mezőjében, az anti-B (második), és az anti-D (harmadik) antitestet tartalmazóban látható szemcsés reakciókép.

B pozitív

vércsoport

  A vércsoport teszt egyetlen kör alakú mezőjében, az anti-B antitestet tartalmazó másodikban látható szemcsés reakciókép.

B negatív

vércsoport

  A vércsoport teszt három kör alakú mezőjében, az anti-A (első), az anti-B (második), és az anti-D (harmadik) antitestet tartalmazóban látható szemcsés reakciókép.

AB pozitív vércsoport

  A vércsoport teszt két kör alakú mezőjében, az anti-A (első), és az anti-B (második) antitestet tartalmazóban látható szemcsés reakciókép.

AB negatív vércsoport

 

100%-os megbízhatóság, de hogyan?

A vércsoport meghatározó tesztkártyán látható negyedik kör alakú mező az úgynevezett kontrollmező. Feladata az ellenőrzés, mely szavatolja a vércsoport teszt 100%-os megbízhatóságát. Amennyiben a vércsoport vizsgálat során a kontrollmezőben agglutimáció jelenik meg, akkor a kapott eredmény érvénytelen.

Az alábbi kép illusztrálja az agglutinációk lehetséges formáit:
A vizsgálatot a tévedések kizárása érdekében az alábbi esetekben meg kell ismételni:

  • Gyenge agglutinátumokat eredményező vércsoport vizsgálat esetén
  • Abban az esetben, ha a kontrollmezőben agglutináció látható
  • Ha a cseppentővel hozzáértünk a tesztkártyához, vagy ha a pálcákat nem a használati utasításnak megfelelően használtuk
  • Ha a folyadékkal elkevert vér nem maradt a vizsgálati körön belül

A vércsoport teszttel Ön garantáltan tévedés nélkül határozhatja meg vércsoportját.

Hogyan juthat hozzá a megbízható vércsoport teszthez?>>